В Україні у російського олігарха конфіскували заводи будматеріалів

Вищий антикорупційний суд стягнув на користь держави 100% корпоративних прав виробника газобетонних конструкцій "Аерок", який раніше належав групі ЛСР російського олігарха Андрія Молчанова.

Про це повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань.

Таким чином, суд задовольнив позов Міністерства юстиції, підготовлений за матеріалами ДБР. Колишній власник компанії є колишнім членом "ради федерації федеральних зборів Росії", був наближений до окупаційної влади і сплачує великі податки до бюджету країни-агресора. Через війну активи компанії було заарештовано і передано в управління АРМА.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, активи української доньки "Аерок", що входить до складу німецької корпорації "Аерок Інвестмент Дойчланд", було заарештовано 1 липня 2022 року .

Як з'ясували українські правоохоронці, компанія "Аерок" подавала податкову звітність до росії, що було підтверджено після перевірки IP-адрес. До заарештованих активів увійшли виробничі майданчики, нерухомість, корпоративні права, заводи, спецтехніка та 22 автомобілі. Загальна вартість активів – понад 2 мільярди гривень.

"Аерок" виготовляє газобетонні стінові блоки, теплоізоляційні панелі, U-блоки, армовані вироби з газобетону. Фірма володіє на території України двома заводами з виробництва автоклавного газобетону, один – у Обухові, а другий – у Березані.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

433

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом