Київрада виділила землю під забудову на території парку-пам'ятника "Нивки"

Київська прокуратура через суд спробує довести незаконність рішення міської ради про надання в оренду земельної ділянки на території парку-пам'ятки "Нивки", на якій збираються почати будівництво.

Про це повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Як стверджують у прокуратурі, приватному товариству Київська міськрада виділила земельну ділянку, вартістю 17 млн гривень на території парку-пам'ятника "Нивки". Ця земля входить в ареал заповідної зони природно-охоронного фонду, відповідно вона охороняється як національне надбання.

Стало відомо, що фірма на отриманій в оренду ділянці збирається звести багатофункціональний комплекс з приміщеннями торгово-офісного призначення і підземним паркінгом.

"Законодавцем надано особливий статус земельних ділянок природно-заповідного фонду, на яких знаходяться об'єкти парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, який передбачає заборону будівництва, в тому числі житлово-громадську забудову таких ділянок", - йдеться в повідомленні пресслужби.

З огляду на вище сказане, прокуратура подала позов до Арбітражного суду. Правоохоронці тут спробують довести незаконність рішення столичної міськради і розірвати договір оренди.

Судове засідання має відбутися 10 лютого.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, будівельна компанія "Інтергал-Буд" отримала дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу на вулиці Генерала Жмаченка, 20 у Дніпровському районі Києва. Будівництво відбуватиметься на ділянці, яку столична влада визнали парком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

87

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом