Київрада раптово вирішила засекретити документи щодо Генплану та ДПТ

Секретар Київради Володимир Бондаренко подав проєкт рішення "Про окремі питання відомостей, що становлять службову інформацію в Київській міській раді на період дії воєнного стану", яким столична влада планує приховати публічну інформацію, що стосується серед іншого Генплану, ДПТ, дозволів на будівництво та виділення земельних ділянок.

Як повідомляється в групі "Життя Оболонського району", по суті, міська влада за вказівкою Кабміну планує приховати від ворога та громадськості певну публічну інформацію. І якщо питання нацбезпеки, кадрів, листування, плани адмінбудівель, мобілізаційні питання, оповіщення та зв'язки справді вже давно треба приховати під грифом, то навіщо безпідставно ховати Генплан та ДПТ?

Як відомо, сьогодні столиця живе за старим генеральним планом, проєкт нового ще офіційно не затверджено. Тепер депутати столичної міськради зможуть таємно ухвалити новий Генплан та затверджувати детальні плани територій без відома громадськості. Крім того, документ засекречує інформацію про виділення земельних ділянок.

"Тепер усі проєкти рішень Київради про виділення як фізичним, так і юридичним особам земельних ділянок (переважно під скандальну забудову ЖК) будуть під грифом", - наголошується в повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості України, з початку війни, з метою захисту даних, доступ до Державного реєстру прав було заблоковано, що унеможливлювало проведення операцій з нерухомістю. З 28 квітня було відновлено доступ до Державного реєстру прав та визначено коло можливих нотаріальних дій з нерухомістю, заборони почали звужуватися та поступово знімалися, а ринок нерухомості оживатиме. Тому спроба столичної влади запровадити нові обмеження сьогодні виглядає на перший погляд трохи дивною. Втім, якщо згадати скандали з ДПТ, наприклад, Мінського масиву, бажання засекретити низку документів стає логічним.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

104

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом