Керівництво МВС судитимуть за махінації з нерухомістю

1 хв


Ексдиректора держпідприємства МВС України “Інформ-Ресурси” та його заступника обвинувачують у завданні 187 млн гривень збитків держпідприємству під час відчуження приміщень. Про це повідомила пресслужба НАБУ. 

У серпні 2018 року директор підприємства дозволив продати будівлі у центрі Києва. Вони перебували у податковій заставі та не могли бути продані до погашення податкових зобов’язань. Будівлі перебували на території, яка раніше була для штрафних майданчиків поліції. 

Директор із заступником значно занизили реальну вартість споруд. Для цього вони використали підроблені документи та приховали від оцінювача відомості про користування підприємством земельною ділянкою, на якій були розташовані будівлі. 

"Таким чином обвинувачений за 16 млн гривень продав об’єкти, дійсна вартість яких становила понад 187 млн гривень", — йдеться у повідомленні.

Про підозру очільнику ДП повідомили у листопаді 2021 року, а заступнику – у серпні 2023 року. Директору інкримінують підробку документів, незаконні дії із заставним майном, присвоєння майна, присвоєння документів та службову недбалість. Заступнику інкримінують присвоєння майна. У жовтні 2023 року розслідування завершили.

"Усього у злочинній схемі брали участь п'ятеро осіб. Стосовно трьох з них судом вже винесено обвинувальні вироки", — йдеться у повідомленні.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, раніше судили колишню чиновницю з Міноборони за махінації із квартирами. Депутатку та її спільника звинувачували у службовому підробленні та розтраті понад 18 млн гривень під час будівництва квартир для військовослужбовців та їх сімей.
 

Автор:

Анна Завірюха

журналістка

Журналістка із досвідом більше 4-х років. Улюблені теми – архітектура та маркетинг.

Усі статті автора

Коментарі

3.6т

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом