Колишню чиновницю з Міноборони судитимуть за махінації із квартирами

Прокурор САП за матеріалами розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт щодо колишньої директорки департаменту капітального будівництва Міністерства оборони України, яка до того ж є депутаткою однієї з обласних рад, та її спільника – забудовника у службовому підробленні та розтраті понад 18 млн грн під час будівництва квартир для військовослужбовців та їх сімей.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

Як було з'ясовано під час слідства, навесні 2015 року забудовник на замовлення Міноборони повинен був побудувати та передати військовослужбовцям та їхнім сім'ям 96 квартир у багатоповерховому житловому будинку у Києво-Святошинському районі Київської області. Попри того, що будівництво квартир так і не було завершено, ексчиновниця домовилась та прийняла об'єкти нерухомості під виглядом готових до проживання. Завдяки цьому забудовник незаконно отримав 18 млн грн. Саме ж житло і досі непридатне для проживання.

За вчинене особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Правоохоронні органи не вказуються прізвище підозрюваної, проте, за даними ЗМІ, йдеться про Ларису Храмченко. Вона обіймала цю посаду з січня 2013 по 12 лютого 2015 року, але вже 24 лютого повернулася на посаду у статусі тимчасової виконуючої обов'язки керівника департаменту. Храмченко перестала очолювати департамент 19 червня 2015 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, у 2021 році було направлено до суду кримінальну справу щодо закупівлі квартир для військовослужбовців Національної гвардії у ЖК Forest Land – однієї з новобудов у Бучі під Києвом.

За даними слідства, обвинуваченими у справі значаться 5 осіб. Як пишуть ЗМІ, організував схему – забудовник Андрій Немерюк, за якою з держбюджету вивели 17,3 млн гривень. Для реалізації плану до схеми залучили ТОВ "Бучажитлобуд-Кредит", якому забезпечили перемогу в конкурсі з придбання квартир у бучанському житловому комплексі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

423

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом