Кабмін змінив порядок кредитування житла для ветеранів АТО та переселенців

Кабмін змінив порядок надання пільгових кредитів на придбання житла – 14,6 млн грн в рівних частинах спрямованих на пільгове кредитування переселенців і учасників АТО/ ООС.

Про це у четвер, 9 липня, повідомили у пресслужбі Мінрегіону.

"У 2020 році на фінансування програми "Надання пільгового довгострокового державного кредиту внутрішньо переміщеним особам, учасникам антитерористичної операції і/або учасникам проведення операції Об'єднаних сил на придбання житла" в держбюджеті передбачено 14,6 млн грн. Фінансування стало можливим завдяки коштам, які надійшли у якості повернення кредитів, отриманих громадянами у 2019 році", – йдеться у повідомленні.

Відзначається, що відповідні зміни у Закон України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" були внесені 13 квітня 2020 року, а 8 липня уряд вніс зміни до Порядку використання бюджетних коштів за цією програмою, згідно з якими витрати за програмою будуть спрямовані для надання кредитів у рівних частинах: 50% учасникам АТО/ООС і 50% – внутрішньо переміщеним осомбам (ВПО). Проєкт постанови був розроблений Мінрегіоном.

У Міністерстві нагадують, що програма з надання пільгового кредиту на придбання житла ВПО і учасниками АТО/ООС була введена у 2019 році. Тоді кредит отримали 98 сімей учасників АТО/ООС і 100 сімей ВПО.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Кабінет Міністрів України на засіданні 8 липня прийняв розпорядження про розподіл субвенції на виплату грошової компенсації на придбання житла переселенцям, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Розпорядження передбачає виділення 250 млн грн для придбання житла для 219 ветеранів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

82

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом