Кабмін збирається продовжити програму забезпечення молоді житлом

Кабінет міністрів в середу, 17 березня, прийняв проєкт постанови, яким пропонує продовжити дію держпрограми забезпечення молоді житлом до 2023 року.

Про це написав представник Кабміну в парламенті Василь Мокан на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, дана програма дозволить відновити пільги при довгостроковому кредитуванні, що дозволить вирішити житлове питання для української молоді. Як повідомляється, в планах уряду таким чином забезпечити житлом 4238 молодих сімей. Це 56% від загального числа українців, які значаться в реєстрах Держмолодьжитла.

Раніше глава фонду Сергій Комнатний заявляв, що в прийнятому держбюджеті на 2021 рік коштів на державні житлові програми не передбачали. Головним чином працюють вони за рахунок місцевих бюджетів.

"Спостерігаємо таку ситуацію останні років шість. У кінці 2019-го з'явилися було паростки змін у ставленні держави до проблеми забезпечення певних категорій громадян власним житлом, був запущений пілотний проєкт програми іпотеки під 3% річних. Але 2020 не приніс розвитку цієї вкрай потрібної людям ініціативи", - розповів Комнатний.

У підсумку, за його словами, торік за програмами Держмолодьжитла вдалося укласти всього 600 договорів.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, українці використовують програми Держмолодьжитла насамперед для купівлі квартир, і набагато рідше купують приватні будинки.

Також варто підкреслити, що в 1 березня стартувала держпрограма "Доступна іпотека 7%". Поки в ній беруть участь 7 банків, згодом їх кількість зросте до 19.

Перші три кредити встигли видати Укргазбак, ОТП Банк і банк "Глобус". За словами міністра фінансів Сергія Марченка, портфель іпотечних кредитів в цьому році складе 5 млрд гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом