У Держмолодьжитлі розповіли, чому рідко кредитують купівлю приватних будинків

Українці використовують програми Держмолодьжитла насамперед для купівлі квартир, і набагато рідше купують приватні будинки.

Про це розповів голова фонду Сергій Комнатний, передають Донецкие новости.

Він уточнив, що фонд надає підтримку для купівлі будь-якого виду житла: квартир або приватних будинків. Але при цьому фонд не кредитує придбання землі.

"У сім'ї мають бути ще свої кошти на придбання земельної ділянки. А на придбання безпосередньо будинку ми даємо кредит", – підкреслив Комнатний.

За його словами, українці можуть отримати кредит, якщо у них у власності є земля і вони планують побудувати там будинок. Але такою послугою скористалися менше 1% українців.

У Держмолодьжитлі це пов'язують з тим, що діє інша програма, що підтримується Фондом кредитування в селі з більш вигідними умовами. Тому так вийшло, що Держмолодьжитло більше працює з тими, хто бажає купити саме квартиру.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні за дев'ять місяців цього року за державними програмами отримали житло 400 сімей, при цьому тільки один договір був профінансований з держбюджету. Головним чином фінансове наповнення здійснювалося з місцевих бюджетів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

70

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом