Кабмін спростив процедуру фіксації пошкоджень житла

Уряд України у вівторок, 14 червня, спростив порядок фіксації пошкоджень та руйнувань внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Про це розповів голова Мінрегіону Олексій Чернишов, повідомляє пресслужба відомства.

"Поки що перед громадянами та громадами, які постраждали внаслідок збройної агресії росії, стоїть питання як правильно підтверджувати та фіксувати факт пошкодження або руйнування будівлі. Тому уряд сьогодні ухвалив важливе рішення, яким спростив порядок фіксації руйнувань та пошкоджень житлових будівель та споруд", - підкреслив міністр.

За його словами, згідно зі змінами, фіксація пошкоджень тепер можлива за будь-яку форму власності, розширюються можливості для проведення обстеження пошкоджених об'єктів, регламентовано зміст самого акта комісійного обстеження та його зразкової форми. Незабаром влада обіцяє, що буде розроблено функціонал, за допомогою якого можна буде створювати акти обстеження у додатку "Дія".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у "Діє" з'явилася можливість повідомляти про руйнування житлових будинків внаслідок російської агресії, що дозволить у майбутньому оформити та отримати компенсації.

Є ймовірність, що українці, чиє житло понад 150 квадратних метрів було знищено під час бойових дій, не зможуть розраховувати на компенсації у тому ж обсязі. Ліміт ще остаточно не затверджено, питання перебуває у стадії обговорення.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

81

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом