Кабмін доручив створити фінансову житлову компанію

Кабінет міністрів доручив Міністерству фінансів створити ПрАТ "Українська фінансова житлова компанія" для впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян житлом та рефінансування іпотечних кредитів.

Відповідну постанову Кабміну було оприлюднено на урядовому порталі у вівторок, 17 листопада.

Згідно з нею, зазначена компанія має також надавати послуги фінансового лізингу по об'єктах нерухомості, фінансових кредитів фінустановам для видачі іпотек фізичним особам.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні в третьому кварталі цього року значно зріс попит на іпотечні кредити. Як підкреслили в НБУ, попит на іпотеку показав найзначніший ріст за сім років. В останній раз така ситуація спостерігалася в 2013 році. Регулятор вважає, що причиною цього могло послужити ослаблення карантинних обмежень, введених внаслідок епідемії коронавірусу, а також зниження іпотечних ставок в країні.

При цьому в Нацбанку вважають, що в Україні мають скоро змінитися принципи видачі іпотечних кредитів. Так, фінустанови незабаром будуть вести облік доходів українців при укладанні кредитних договорів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом