Інтерпол зняв з розшуку бізнесмена, який стоїть за знесенням друкарні в Одесі

Інтерпол зняв з розшуку ізраїльського бізнесмена Вадима Шульмана, який стоїть за знесенням старовинної друкарні Юхима Фесенка в Одесі.

Про це йдеться в листі Національного антикорупційного бюро, передає Економічна правда.

Як підкреслюється в листі, ізраїльський бізнесмен Шульман, який був колись партнером олігарха Ігоря Коломойського, підозрювався у відмиванні грошей. За результатами розслідування його оголосили у міжнародний розшук. Однак, станом на 2 липня 2021 року "винесено постанову про зняття (Шульмана) з міжнародного обліку розшуку осіб Бюро Інтерполу". Повідомляється, що бізнесмен свідчив проти Коломойського у ФБР.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, компанія "Одеса-Сіті" подала до Окружного адміністративного суду позов, намагаючись скасувати розпорядження Мінкульту і обласного департаменту культури про заборону будівництва на вулиці Рішельєвській, 47/49, де розташовується відома друкарня Юхима Фесенка. 14 червня суддя Людмила Токмілова тимчасово скасувала розпорядження про припинення робіт зі знесення будинку до вирішення спору по суті. Це досить незвичайне рішення, оскільки поки влада буде судитися із забудовником "Одеса-сіті", робочим фактично дозволили проводити демонтажні роботи на ділянці. І навіть якщо в кінці виявиться, що будівельна компанія була неправа, за фактом вже нічого зробити буде не можна, бо будинок вже знесуть.

Як повідомлялося, замість історичної будівлі тут забудовник збирається звести шестиповерховий житловий будинок з паркінгом.

Згідно з даними YouControl, засновником "Одеса-Сіті" виступає офшорна компанія "УППА Файненс ЛТД", якою керують Вадим Шульман з Ізраїлю і житель Одеси Олександр Друмов. Директор – Євген Суворов. За даними ЗМІ фірма пов'язана з компанією "Рост", що входить до сферу впливу мера Геннадія Труханова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом