Інтергал-Буд збирається побудувати ЖК на місці столичного парку

У Києві на вулиці Жмаченка, 20, де, згідно з рішенням міськради, має бути парк, може початися незаконне будівництво.

Як написав експерт у сфері містобудування Георгій Могильний, ДАБІ видала дозвіл компанії Інтергал-Буд на забудову зазначеної ділянки. При цьому, як він повідомив, це вже не перша спроба "легалізувати" незаконне будівництво.

Згідно з повідомленням видання "Наші Гроші", у 2018 році Департамент містобудування та архітектури КМДА видав МУО на будівництво, а потім тут же опублікував документ (що характерно – під тим же номером) про відмову. Втім 17 червня 2020 року департамент знову видав містобуди. У зв'язку з цим було порушено кримінальне провадження.

Як наголошується, будівництво має відбуватися на ділянці, яку орендувала релігійна громада. В рамках підготовчих робіт забудовник почав рубати сосни, чим викликав велике обурення з боку місцевих жителів.

Незабаром з'явилася інформація про розірвання договору оренди, а сама ділянка отримала статус парку. За це було проголосовано на засіданні Київради 24 вересня. Однак досі це рішення так і не опублікували на офіційному сайті міста. Кияни вважають, що таким чином міська влада хоче дати можливість забудовнику підготувати всі необхідні документи для будівництва тут ЖК.

Активісти пишуть заяви в поліцію, намагаючись не допустити незаконну забудову парку, і готові до рішучих заходів захисту.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Києві працівники "Київблагоустрою" демонтували будівельний паркан на Воздвиженці у Подільському районі. Незважаючи на опір з боку забудовника, скоро тут буде облаштовано сквер.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

78

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом