IKEA виходить на ринок нерухомості: перше житло продають у Китаї

Заснована у Швеції нідерландська компанія IKEA – одна з найбільших у світі торговельних мереж з продажу меблів і товарів для дому, вийшла на ринок нерухомості і виставила на продаж 500 квартир в багатофункціональному комплексі Livat Changsha, розташованому в місті Чанші, що на півдні Китаю.

Як повідомляє Reuters, в багатофункціональному комплексі працюють близько 380 різних магазинів, кафе, ресторанів, спортивних і розважальних закладів. Варто зазначити, що для Ingka Group (юридична назва IKEA) це вже п'ятий торговорозважальний комплекс, відкритий у Китаї, але перший з житловими приміщеннями. Таке житло розраховане на звичайне працююче населення Чанши, місцевих підприємців. У комплексі Ingka Centres реалізовані коворкінг та інші корисні простору для зручності в роботі і повсякденному житті.

Загальні інвестиції в Livat Changsha склали більше $616 млн, заселення в куплене житло планується у 2022 році. Загальна площа нового комплексу – 130 тисяч квадратних метрів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше влада Піднебесної заборонили будувати хмарочоси, висота яких перевищує 500 метрів. Сьогодні в Китаї знаходиться велика частина всіх найвищих будівель, які є на планеті. Влада країни прийшли до висновку, що така тенденція може бути небезпечною.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом