У Китаї заборонили будувати хмарочоси, висота яких перевищує 500 метрів

У Китаї більше не дозволятимуть будувати на території країни хмарочоси, висота яких перевищуватиме 500 метрів.

Відповідне рішення прийняла Нацкомісія з розвитку і реформ КНР, передає в середу, 7 липня, видання The South China Morning Post.

Варто підкреслити, що в Китаї знаходиться чи не найбільша частина всіх найвищих будівель, які є на планеті. Влада країни дійшла висновку, що така тенденція може бути небезпечною. При цьому ринок офісної нерухомості може бути перенасиченим.

Так за рішенням китайської влади, кількість будівель, висота яких перевищує 250 метрів, має бути обмежена. 100-метрові висотки мають бути масштабовані, при цьому дотримані всі тонкощі і норми пожежної безпеки.

За останні 40 років у Китаї побудували хмарочосів більше, ніж в США за останні 100. Перед приходом Сі Цзіньпіна до влади з 2009 по 2012 роки, в Китаї кожні п'ять днів вводили в експлуатацію по хмарочосу висота якого перевищувала 200 метрів. При цьому, якщо в інших країнах хмарочоси – це необхідність з огляду на дорожнечу і брак землі, але випадок з Китаєм – це більше данина моді.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ще в минулому році влада Китаю вирішила упорядкувати в країні містобудування і ввела низку обмежувальних заходів. Таке рішення було прийнято з метою підкреслити дух країни: привести зовнішній вигляд міст до сучасного стилю і окремо виділити райони, де буде збережений національний колорит Піднебесної.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

110

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом