Хмарочос на основі конопель поглинатиме вуглекислий газ. Фото

Американські архітектори з бюро Skidmore, Owings & Merrill (SOM) у рамках конференції ООН зі зміни клімату (COP26) розробили проєкт будівлі, здатної поглинати вуглекислий газ.

Як повідомляє Dezeen, проєкт бюро SOM назвали Urban Sequoia, що перекладається як "Міська секвоя". Для будівництва планують використовувати біоматеріали – дерево та легкий бетон на основі конопель. Також у будівлю вбудують системи прямого уловлювання з атмосфери вуглецевих викидів. За задумом авторів проєкту, такий будинок за 60 років його використання скоротить кількість вуглекислого газу на 400% більше, ніж було витрачено для будівництва. За приблизними розрахунками, будівля вловлюватиме до тисячі тонн вуглецю на рік, що еквівалентно 48 500 дерев

Вуглець, що уловлюється будівлею, надалі перероблятимуть, водорості, що ростуть на фасаді, перетворюватимуть на біопаливо для автомобілів або опалення квартир у будинку. За словами творців проєкту, всі технології для реалізації вже існують і використовуються – перед зведенням екохмарочоса залишилося лише випробувати їхнє сукупне застосування у будівництві.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Лондоні заборонили будувати вежу Tulip через можливий високий вуглецевий слід і негативний вплив на навколишнє середовище. Будівництво екологічних будівель із природних матеріалів останнім часом набирає популярності у світі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

152

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом