Харківська влада відкрила Будинок нерухомості

У Харкові влада міста відкрила перший в Україні Будинок нерухомості, де громадянам надаватимуть більше 100 послуг.

Як повідомляє Укрінформ, Будинок нерухомості знаходиться на площі Павлівській. Тут місцеві жителі зможуть отримати 104 послуги. Серед них: реєстрація земельних ділянок та прав на них, оформлення дозвільної документації на будівництво або реконструкцію будівель та квартир, технічна інвентаризація всіх об'єктів нерухомості, комплексна послуга щодо оформлення побудованих та реконструйованих об'єктів, оформлення документів для постачальників житлово-комунальних послуг.

Також у Будинку нерухомості будуть розміщені профільні виконавчі органи міської влади: Департамент реєстрації, Департамент територіального контролю, Харківське бюро технічної інвентаризації, новий Центр надання адміністративних послуг.

"Раніше в цій будівлі було міське БТІ. Люди приходили сюди за довідками, документами, в архів тощо. Але в сучасних умовах ми можемо робити все одним натисканням кнопки. Тому ми вирішили зібрати в цій будівлі усі послуги, пов'язані з оформленням нерухомості" , – зазначив мер Харкова Геннадій Кернес під час відкриття.

Реконструкція старого будинку БТІ на площі Павлівській почалася в 2016 році. Загальна вартість робіт склала близько 400 млн грн.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Харкові за перше півріччя 2020 року в експлуатацію ввели майже 200 тисяч квадратних метрів житла, що в 2,5 рази більше аналогічного періоду минулого року.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом