Харків істотно наростив темп введення житла в експлуатацію

У Харкові за перше півріччя 2020 року в експлуатацію ввели майже 200 тисяч квадратних метрів житла, що в 2,5 рази більше за аналогічний період минулого року.

Про це повідомили в пресслужбі Харківської міськради.

Так, згідно з наведеними даними, за шість місяців введено в експлуатацію 184 тис. кв. м площі в багатоповерхових будинках (93%) та 15,2 тис. кв. м – індивідуальне будівництво (7%). Всього на виконання житлових програм у бюджеті міста на 2020 рік передбачено понад 1 млрд грн. З них 60 млн грн – на фінансування будівництва 43 квартир у рамках програми будівництва (придбання) доступного житла на 2010-2025 рр. та 42,4 млн – на будівництво 32 квартир за програмою молодіжного житлового кредитування. На сьогодні близько 50 млн грн вже профінансовано.

У Харківській міськраді зазначили, що станом на 1 липня 2020 року в реєстрі кандидатів, які мають право на участь у міських житлових програмах, нараховується 1139 сімей.

Водночас, як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, згідно з даними ГУ статистики в Харківській області, в регіоні у січні-червні загальне будівництво скоротилося на 11%, при цьому будівництво житлових будинків – на 13%.

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Коментарі

50

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом