Житловий будинок "без стіни": чим знаменита стара будівля у Дніпрі. Фото

У Дніпрі на вулиці Виконкомівській, 14 є унікальний житловий будинок, з незвичайним архітектурним рішенням. Дивлячись на фасад при певному ракурсі, створюється враження, що у нього немає однієї стіни.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, будинок побудували ще у XIX столітті. Такий візуальний ефект досягається за рахунок того, що будівля має ромбоподібну форму, таким чином дві стіни створюють непрямий кут. Фасад виконаний з червоної цегли, на якій є відбитки ще відомого Катеринославського заводу. Його характерна риса – незвичайна пластичність і він не кришився при різанні. Тому і всі елементи фасаду були виконані з цієї цегли.

Район, в якому стоїть цей будинок був практично знищений у Другій світовій війні, проте сама споруда вціліла.

Існує міська легенда, що господар будинку на етапі будівництва звернувся до ворожки, і та пообіцяла, що будинок простоїть і з ним нічого не трапиться. Так чи було насправді – невідомо, однак будівля стоїть досі.

Раніше НЕРУХОМІ писали, що в Дніпрі під виглядом реконструкції руйнували пам'ятник архітектури по проспекту Яворницького, 27. Місцеві жителі, які стали свідками, опублікували фото старовинного особняка в соціальних мережах, викликавши тим самим великий резонанс. Згодом цим будівництвом зайнялася СБУ.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

456

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом