Замість будівництва метро у Києві підрядник провернув кошти через депозит

Прокуратура Києва через суд спробує стягнути з підрядника, що будує дві станції метро на Вінґорадарі 183 млн гривень.

Про це повідомили у пресслужбі правоохоронних органів.

У прокуратурі повідомили, що підрядник отримав аванс за договором щодо будівництва станцій метрополітену. Частину грошей компанія використала не за призначенням та 1,5 млрд грн розмістила на депозиті в одному з банків. У результаті за 2019 рік фірма отримала додаткові 139 млн гривень прибутку. Проте, за умовами контракту, підрядник мав направити всі кошти на будівництво гілки метро.

Відомо, що у вересні компанія "Метробуд" подала до суду на КП "Київметрополітен", вимагаючи перенести закінчення дати будівництва Сирецько-Печерської лінії на середину 2023 року. Підрядник аргументував це тим, що він не встигає освоїти 1,9 млрд грн бюджетних коштів, які виділили на будівництво підземки. Проте суд частково задовольнив позовні вимоги та завершення робіт перенесли на кінець 2022 року. Спочатку за планами добудувати дві станції метро на Виноградарі мали до 26 листопада 2021 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у грудні минулого року уряд розпорядився завершити будівництво метро на Виноградарі. При цьому підряднику виплатять 95% вартості зазначених за контрактом робіт на строк не більше ніж 34 місяці, замість 24. Відповідні корективи внесли через форс-мажорні обставини внаслідок карантинних заходів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом