Захист історичних будівель: Київрада затвердила лише рекомендації, а не мораторій

Київрада на голосуванні 31 серпня ввела не мораторій на реконструкцію історичних будівель, а лише рекомендації.

Про це написав експерт у містобудівній галузі Георгій Могильний на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, 31 серпня депутати міської ради дійсно прийняли рішення "Про організаційні заходи щодо збереження об'єктів XIX-XX століття (історичних будівель) на території міста Києва, яким може загрожувати знищення або пошкодження". Але в тексті документа, замість мораторію пропонують забудовникам і власникам історичних будівель лише "утриматися" від проведення будівельних робіт. При цьому чиновникам наказали врахувати ці рекомендації.

Але у початковій версії документа таки збиралися ввести тимчасову заборону (мораторій) на проведення будівельних робіт з історичними будівлями, а департаментам доручалося не просто враховувати рекомендації, а забезпечити неухильне дотримання і виконання цього мораторію.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за словами секретаря Київради Володимира Бондаренка, цей документ має створити умови щодо захисту історичних будівель та популяризувати культурну спадщину. Він підкреслив, що захистити будинки без статусів від недобросовісних забудовників неможливо. Тому на розгляд депутатів Київради винесли проєкт рішення про тимчасову заборону на реконструкцію або капремонт зі зміною зовнішніх параметрів історичних об'єктів до повного дослідження і визначення їх цінності відповідно до закону про охорону культурної спадщини.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом