Забудовнику заборонили проводити будівельні роботи біля Вирлиці

Компанія "Мрія-Інвест", яка планує забудувати частину берега озера Вирлиця на лівому березі Києва, не мала права здійснювати інженерну підготовку і берегоукріплення території, оскільки це частина планувальної діяльності.

Про це розповіли у спільноті "Екопарк Вирлиця", посилаючись на рішення Державної екологічної інспекції Київського округу.

Як зазначається, для здійснення такої діяльності потрібно позитивний висновок за оцінкою впливу на навколишнє середовище, якого у забудовника немає. Тому компанії забороняється здійснювати будь-які підготовчі та будівельні роботи.

Також повідомляється, що представники компанії "Мрія-Інвест" намагалися представити проєкт забудови: торгово-розважального центру з паркінгом і благоустроєм території.

Як відомо, провести презентацію для суспільства запропонував мер Віталій Кличко, на засіданні Київради 24 червня, коли публічно підтримав забудовника і переконавши депутатів почекати з оголошенням озера Вирлиця ландшафтним заказником.

Як повідомляє " Хмарочос ", представник компанії "Мрія-Інвест" Олександр Крупник запевняв, що озеро не чіпатимуть, і тут буде "тільки двоповерхову будівлю". Однак кияни звернули увагу, що представлені ілюстрації не показують реальну територію навколо озера та іноді суперечать озвученим описами проєкту. Зокрема, серед візуалізацій помітили відразу кілька рендерів проєкту, розроблених для Провіденса у штаті Род-Айленд, США.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в кінці липня пройшла акція протесту проти забудови біля озера Вирлиця, під час якої був зламаний будівельний паркан. На місце приїхали чергові поліцейські, однак правоохоронці не стали втручатися в конфлікт. Активісти розповідають, що це не перша акція протесту, а також обіцяють проводити їх і надалі, щоб демонтувати повністю будівельний паркан.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

157

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом