За надбудову до пам'ятки архітектури в Одесі власнику таки доведеться заплатити штраф

П'ятий апеляційний адміністративний суд залишив у силі штрафні санкції стосовно власника будівлі на Приморському бульварі, 7 (один з "напівциркульних" будинків) в Одесі Руслана Тарпана, який проводив тут незаконні будівельні роботи.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, цей будинок є пам'яткою архітектури, тому проведення тут будь-яких робіт має узгоджуватися з Мінкультом. Так, Руслан Терпан зобов'язаний буде заплатити штраф майже в 360 тисяч гривень, якщо не оскаржить це рішення у Верховному Суді.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Одеський окружний адміністративний суд 19 листопада 2020 року прийняв рішення скасувати виписаний Мінкультом штраф, через незаконне будівництво мансарди та ліфта. Також власник будівлі мав зупинити всі будівельні роботи. Втім, припис про зупинку видали тоді, коли будівництво фактично вже завершилося.

Підставою для скасування штрафу, на думку судді, стало те, що на момент підписання постанови про застосування до фірми санкцій, у першого заступника Мінкульту України Світлани Фоменко нібито не було повноважень.

Але зрештою відомство таки виграло апеляційний суд. Проте, сьогодні Тарпан вже здає в оренду приміщення під офіси у цьому будинку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

64

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом