Влада виділяє на відновлення Києва 800 млн гривень

Уряд виділив із резервного фонду на відновлення Києва 200 млн гривень для ліквідації наслідків ракетних та артилерійських ударів по столиці російськими окупантами.

Про це у вівторок, 31 травня, розповів Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов, передає пресслужба відомства.

За його словами, у Києві вже розпочалися відновлювальні роботи, проводиться реконструкція та капітальні ремонти постраждалих об'єктів житлового фонду та критично важливої інфраструктури, щоб забезпечити базові потреби киян. Чиновник підкреслив, що з перших днів війни ворог активно завдавав ударів по столиці України, у результаті було пошкоджено майже 400 будівель, більша частина з яких – житлові будинки.

"Уряд спростив усі необхідні для відновлення процедури, крім того, спрямовує кошти на відповідні першочергові заходи", – зазначив міністр.

Також кошти на відновлення пошкоджених житлових будинків буде виділено зі столичного бюджету. Про це розповів мер Віталій Кличко. Зокрема, за його словами, на ці цілі буде виділено 600 млн. гривень.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, жителі житлового комплексу по вулиці Лобановського, 6а у Києві, до якого ще в перші дні поцілила російська ракета, намагаються самотужки відновити будинок. На першочергові роботи мешканці зібрали 1,5 млн гривень.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

133

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом