Влада Львова розповіла про будівництво нового житла для біженців

Влада Львова має намір взятися за будівництво котеджного містечка та забезпечити переселенців тимчасовим житлом.

Про це у четвер, 24 березня, заявили на спільній конференції голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький та мер Львова Андрій Садовий.

За словами Козицького, є проєкти кількох міжнародних організацій, у тому числі відділення ООН, яке займається питанням біженців щодо будівництва котеджних містечок для тимчасово переміщених осіб. Також важливо не лише дати людям житло, а й забезпечити їх роботою.

Своєю чергою Садовий розповів, що влада міста звертається до будівельних компаній відновлювати активні будівельні роботи, бо житло потрібне не лише тимчасове, а й для постійного проживання.

Мер Львова повідомив, що спільно з Мінрегіоном вийшли на проєкт будівництва котеджного містечка, вже з цією метою виділяють певні ділянки.

"Це будуть будинки, які дуже швидко монтуються. Сьогодні ми вивчаємо пропозиції від турецьких, німецьких та українських компаній, щоб вийти на оптимальний варіант. Іншого виходу немає, бо люди, які приїхали до Львова, не можуть жити довго у спортзалі. Ми не можемо передбачити, скільки триватиме війна. Але можна сказати, що росія завжди була і буде джерелом агресії для України", - наголосив Садовий.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, архітектурне бюро balbek bureau розробило проєкт модульних будинків для тимчасового проживання українців, які втратили своє житло через обстріл російських військ. За попередніми оцінками вартість реалізації проєкту становить близько 350-550 доларів за квадратний метр. Ціна може змінюватися залежно від ділянки, технічних умов, конфігурації секцій.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

131

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом