Влада Харкова обговорює з архітекторами відновлення міста

Влада Харкова разом з архітекторами напрацьовує план відновлення міста, який був частково зруйнований внаслідок варварських бомбардувань з боку російських окупантів.

Про це розповів мер Харкова Ігор Терехов, повідомляє LB.ua.

"Ми зібрали пул архітекторів, зокрема, з Америки та інших країн. Вони вже працюють. Я звернувся до наших, на мою думку, найкращих архітекторів, тому що ми вже розуміємо, що багато чого потрібно відновлювати", - зауважив очільник міста.

За його словами, сьогодні розраховується, які будинки мають бути у якихсь мікрорайонах. При цьому не йдеться про чергові "коробки", як розповів Терехов, "це буде абсолютно нова філософія". Увага приділятиметься енергозберігаючим технологіям, будинки будуть з котельними на дахах, з розробкою свердловин у кожному мікрорайоні та глибокими паркінгами, які виконуватимуть функцію бомбосховищ.

Відбудовано буде і знищену окупантами інфраструктуру. Центральну частину Харкова модернізують, зберігши бекетівський стиль.

"Щодо адміністративних будівель, особливо центральної частини міста, я попросив наших архітекторів, щоб ми подивилися на 10 кроків уперед, коли створюватимемо архітектурний ансамбль. Він має бути новим, модерновим, але водночас зберігати родзинку міста Харкова, Бекетівську родзинку", – резюмував мер.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Харкові ворог станом на 14 березня розбомбив близько 600 житлових будинків. З них більша частина не підлягає відновленню, харків'яни фактично втратили своє житло. Крім того, солдати путіна завдали ударів по школах, медзакладах, у тому числі й по пологових будинках.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

120

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом