Влада Дніпра забракувала будівництво житлової висотки біля моргу

У Дніпрі на засіданні архітектурно-містобудівної ради був представлений проєкт житлового будинку на вулиці Донцова на ділянці 0,4 га по сусідству з медичними закладами.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, будівництво має розпочатися на схилі пагорба, з якого починалася забудова Катеринослава в історичному ареалі міста. Поруч розташовані інститут медико-соціальних проблем і реабілітації та лікарня імені Мечникова, з розташованим на її території моргом.

Згідно проєкту тут хочуть звести будинок, висотою у вісім поверхів, стандартної параллелепіпедной форми. У ньому будуть розташовуватися 59 квартир різного планування комфорт-класу, найбільші з яких будуть досягати 150 "квадратів". Для мешканців також передбачений паркінг на 110 машин. Прибудинкову територію, збиралися облаштувати критими терасами. Фасад будівлі представлений у старовинному катеринославському цегляному стилі з величезними арками.

Члени містобудівної ради у свою чергу зазначили зайву помпезність будівлі і назвали сусідство з моргом дуже невдалим для житлового будинку.

Підкреслимо, що в Києві, житлові комплекси нерідко будують впритул до кладовищ. ЖК Edeldorf є яскравим прикладом цього. Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з даними вимірювання, від будинку до найближчої могили – менше 45 метрів. Однак, забудовник, отримавши необхідні папери, повністю забезпечив законність будівництва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом