Відновлюватиме Бучу італійська організація CESVI

Італійська неурядова організація CESVI виявила бажання взяти участь у відновленні Бучі, яка сильно постраждала внаслідок російської агресії.

Про це у четвер, 28 квітня, розповів голова Київської військової обласної організації Олександр Павлюк. Він уже встиг провести робочу зустріч з представниками CESVI - генеральним менеджером П'єрсільвіо Фаджано та старшим спеціалістом з надзвичайних ситуацій та питань безпеки П'єтро Фіоре.

"Очікуємо, що завдяки цьому місто вдасться відновити у найкоротші терміни", - наголосив Павлюк.

Своєю чергою ексдепутатка Київради Ольга Балицька повідомила, що місія CESVI спрямована на встановлення та вирішення ключових потреб Бучі, починаючи з надання необхідної психологічної допомоги та закінчуючи реконструкцією зруйнованих будинків. "Поки що наступні дії CESVI з очевидних причин поки що не можуть бути розкриті, проте про конкретне і зроблене звітуємо вже незабаром", - написала Балицька.

CESVI є однією з найвідоміших італійських організацій із величезним досвідом роботи у зонах збройних конфліктів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, бюджет Київської області отримав 400 млн гривень субвенції на відновлення житлової нерухомості, яка постраждала внаслідок агресії російської федерації.

В Ірпені, який знаходиться поряд з Бучею і теж постраждав від рук російських окупантів, знесуть три дев'ятиповерхові будинки, відновити їх уже не вдасться. Власники приватних будинків, які також зазнали пошкоджень, можуть повідомити про збитки у спеціально створений Телеграм-бот.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом