В Одесі знесли чергову історичну будівлю для будівництва житлових будинків

В Одесі 7 грудня зруйнували старовинний будинок на вулиці Троїцькій, 11, який був зведений у середині XIX століття, щоб збудувати на цьому місці багатофункціональний житловий комплекс.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, масштабне будівництво на ділянці 1,1 га має відбуватися на місці колишньої взуттєвої фабрики. На опублікованих фото видно, що будівлю вже встигли частково знести, проте в крилі, що вціліло, продовжує працювати стоматологічна клініка.

Як зазначається, для будівництва нового об'єкту знесуть квартал у межах вулиць Канатної, Троїцької, Осипова та Успенської. Старовинний будинок Картацції був зведений у середині ХІХ століття. За радянських часів тут був склад взуттєвої фабрики. Впритул до майбутнього будівництва розташовані кілька пам'яток архітектури: будинок Айзенберга і комплекс будівель колишньої чайозважувальної фабрики.

Земельну ділянку оформила в оренду фірма "Альбатрос" терміном до 2039 року. Спочатку компанія планувала провести реконструкцію корпусу взуттєвої фабрики, але на початку минулого року отримала містобуди на забудову всього кварталу. Замовником масштабного будівництва виступає ТОВ "Альбатрос-Інвест".

Згідно з даними порталу YouControl, керівником фірми є Микола Касюк, бенефіціар – швейцарець Арбі Кацман 1993 року народження.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, нещодавно в Одесі знесли історичну будівлю друкарні Юхима Фесенка, щоб на цьому місці звести нову житлову будівлю. Місцеві жителі виступали категорично проти цього будівництва. Департамент культури Одеської ОДА 3 червня 2021 року вручив забудовнику припис, яким заборонялося проводити будь-які будівельні роботи на вул. Рішельєвській. Проте Одеський окружний адміністративний суд тимчасово скасував його дію до вирішення спору по суті. Це досить дивне рішення, оскільки поки влада судитиметься із забудовником, робітникам фактично дозволили зносити будівлю.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

115

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом