В Одесі створять Штаб боротьби із незаконною забудовою

В Одесі міський ДАБК вирішив залучити до боротьби з незаконною забудовою ріелторів. У зв'язку з цим у вівторок, 23 листопада, відбулася зустріч керівництва Держархбудконтролю з агентами нерухомості з метою створення Штабу боротьби з незаконною забудовою.

Як повідомляє УСІ Online, керівник ДАБКу Олександр Авдєєв закликав ріелторів перевіряти законність об'єкта нерухомості, перш ніж пропонувати його своїм клієнтам. Щоб спростити роботу, вони можуть використовувати сервіс із забудовами, який створили у 2019 році. Портал містить інформацію про дозвільні документи для об'єктів із класом наслідків СС1 та СС2 з онлайн-картою, на якій позначається все будівництво, яке ведеться з порушеннями.

У ДАБК повідомили, що за місяць проводять приблизно 60-70 перевірок. Приблизно 30% випадків вдається знайти незаконне будівництво. Водночас, як зауважив Авдєєв, через проблеми у законодавстві, роботу "чорних реєстраторів" та складнощі у проведенні перевірок в Одесі налічується понад 10 небезпечних об'єктів для інвестицій. Для цього спільно з ріелторами в ДАБК вирішили створити Штаб боротьби з незаконною забудовою.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого року співробітники одеського Держархбудконтролю виявили понад 700 об'єктів незаконного будівництва, при цьому лише 6 із них вдалося демонтувати.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом