В Одесі ДАБК за рік виявив 700 незаконно побудованих об'єктів, демонтували тільки 6

За минулий рік співробітники одеського Держархбудконтролю виявили понад 700 об'єктів незаконного будівництва, при цьому тільки 6 з них вдалося демонтувати.

Про це розповів глава ДАБК Одеси Олександр Авдєєв, звітуючи за минулий рік, передає Українська Служба Інформації.

За його словами, міський виконком затвердив алгоритм демонтажу, в результаті були знесені незаконно побудовані об'єкти за наступними адресами: на вулиці Катерининській, 19, провулку Воронцовському, 1, вулиці Жуковського, 23, на розі проспекту Шевченка і Академічній, провулку Волзькому, 8.

Також Авдєєв розповів, що співробітники ДАБК зафіксували порушення під час будівництва на Катерининській, 49. Зараз роботи за вказаною адресою припинені, проєктувальник і замовник – оштрафовані.

Були зафіксовані порушення під час будівництва будинку на вулиці Рибальська балка 1г. За словами чиновника, тут замість будівництва житлового будинку на дві сім'ї зводиться житловий комплекс. ДАБК вимагає демонтувати самовільні об'єкти і скасувати містобуди.

Сьогодні завдяки роботі ДАБК вдалося накласти арешт на земельну ділянку під Дачею Маразлі, повідомив Авдєєв. Він уточнив, що пам'ятник архітектури виявився під загрозою руйнування через будівництво житлового комплексу.

Проте, варто також підкреслити, що бували випадки, коли одеський ДАБК підтримував скандальну забудову.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, під час розгляду П'ятим апеляційним адміністративним судом справи щодо будівництва ЖК Простір на Маячному Держархбудконтроль виступив на стороні забудовника, підтримавши його позицію. Як наголошується, будівництво ЖК ведеться тут з великими порушеннями: не дотримана дистанція від урізу води, заважає вільному доступу людей до пляжу. При цьому, місцеві жителі запевняють, що під виглядом реконструкції зводиться житловий комплекс.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом