У центрі Львова інспектори ДАБК не змогли зупинити незаконне будівництво

У центральній частині Львова на вулиці Академіка Люльки, 2 йдуть незаконні будівельні роботи, інспектори ДАБК вже звернулися до правоохоронних органів з вимогою зупинити їх.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради у понеділок, 24 травня.

Як повідомляється, незаконне будівництво активно розгорнулося недалеко від ТРЦ Форум ще у квітні.

"Вже 14 квітня міська інспекція ДАБК виїхала з перевіркою. За цією адресою знаходяться три об'єкти нежитлової нерухомості. Два з них на праві приватної власності належать ТОВ "ТОВАР-М", ще одне – ТОВ "Файко". Фірми вирішили надбудувати мансардний поверх, повністю замінити покрівлю з її несучими конструкціями. Але без необхідних для цього дозволів і документів", – повідомили в мерії.

У підсумку компаніям був виписаний штраф майже на 82 тисячі гривень кожній та припис зупинити будь-які будівельні роботи. Але, як виявилося, "ТОВАР-М" і "Файко" відмовилися зупинятись, тому інспектори викликали на місце співробітників поліції і виписали нові штрафи.

З огляду на злісне невиконання приписів, міська інспекція має намір звернутись до обласної прокуратури і Нацполіції. Тепер йдеться не тільки про призупинення будівельних робіт, а й про те, щоб перевірити законність придбання права власності на нежитлові приміщення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше мерія Львова через суд заборонила будівництво скандального ЖК Persenkivka на вулиці Тернопільській, 42. Міська влада в суді вимагала знести цей об'єкт незаконного будівництва. Але суд вирішив поки зупинитися тільки на забороні будівельних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

56

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом