У Сумах розгорівся скандал, пов'язаний із забудовою міського парку

У Сумах міський парк імені Івана Кожедуба збираються забудувати котеджами та висотками.

Про це написав на минулому тижні у себе в Facebook колишній головний архітектор Сум Сергій Винтоняк.

"Дивіться всі, що творить архітектура міста з міським парком. Котеджі в міському парку... просто вже дрібниці, а багатоповерхову забудову з торгівлею і ринками не хотіли!??", - написав він.

У свою чергу, в міськраді запевнили, що ніякої забудови парку не передбачається. У понеділок, 19 квітня, на засіданні мер міста Олександр Лисенко повідомив, що "багатоповерхове пляма" на мапі – це ділянки, які орендувала українсько-німецька компанія ще з 2005 р. Але по цій землі був суд, який повернув її у комунальну власність, передає сумське видання "Ваш Шанс".

Чинний головний архітектор міста Андрій Кривцов у свою чергу уточнив, що це цільове призначення було визначено тоді ж і зараз воно таке, як є. Але за нинішньою містобудівною документацією на зазначених територіях можливе розміщення лише спортивних споруд. Тобто багатоповерхова забудова парку – категорично заборонена.

Що стосується безпосередньо будівництва в парку імені Кожедуба, то за словами мера, тут будуть нові тенісні корти і футбольне поле, як раз на місці передбачуваних висоток.

Також в планах міської влади провести обговорення з громадськістю, а вже потім провести масштабну реконструкцію парку – близько 52 га.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в Сумах розгорівся ще один будівельний скандал: заради нового паркінгу вирішили знести дитячий майданчик і спиляти кілька дерев у дворі будинку на вулиці Героїв Крут, 40, чим викликали обурення серед жителів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом