У Спецжитлофонді пройшли обшуки: справа на 10 млн гривень

В офісі комунального підприємства "Спецжитлофонд" у середу, 12 травня, співробітники правоохоронних органів провели обшуки.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури.

Як йдеться у матеріалах слідства, обшуки пройшли в рамках кримінального провадження за фактом розкрадання 10,5 млн гривень. Комунальна організація у 2018-2020 рр уклала низку договорів з підрядними організаціями щодо виконання будівельних робіт. У підсумку керівництво приватної фірми і чиновники "Спецжитлофонду" вступили в змову: акти виконаних робіт підписали, гроші були витрачені, а самі роботи, фактично, не були виконані.

З огляду на встановлені в ході слідства чинники були проведені обшуки як в приміщенні Спецжитлофонду, так і в офісах підрядних організацій з метою виявлення доказів і фіксації відомостей про обставини скоєння кримінальних злочинів.

Комунальне підприємство з утриманню та експлуатації житлового фонду спеціального призначення "Спецжитлофонд" створено рішенням Київської міської ради від 1 березня 2001 року № 217/1194 на комунальній власності територіальної громади української столиці і підпорядковується Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, слідчі Держбюро розслідувань 24 лютого провели обшуки в кабінетах Держархбудінспекції у справі про зловживання службовим становищем при видачі документів на будівництво.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом