ДБР навідалося з обшуками до ДАБІ

Слідчі Держбюро розслідувань у середу, 24 лютого, провели обшуки у кабінетах Держархбудінспекції у справі про зловживання службовим становищем.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДБР.

Згідно з офіційною інформацією, обшуки пройшли в рамках кримінального провадження за фактом зловживання чиновниками ДАБІ своїми посадовими обов'язками під час видачі документів на будівництво. Справу порушено за статтею 364 Кримінального кодексу, санкції якої передбачають позбавлення волі на строк до 6 років.

У кримінальному провадженні досудове розслідування проводиться слідчими Головного слідчого управління ДБР.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, вчора Кабінет міністрів провів кадрову перестановку у ДАБІ. Так, тимчасово виконуюча обов'язки голови інспекції Ірина Король була звільнена, а на її місце призначили Сергія Галіцина – керівника луганського департаменту.

Тим часом, за неофіційною інформацією стало відомо, що з п'ятниці, 19 лютого, вже колишня керівниця Держархбудінспекції Король не виходить на роботу, нібито вона перебуває на лікарняному.

Як відомо, Ірина Король була призначена на посаду т.в.о. голови ДАБІ 26 жовтня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів. Раніше вона обіймала посаду начальника відділу методології та нагляду за видачею дозволів на виконання будівельних робіт департаменту дозвільних процедур ДАБІ. До цього працювала в міській раді Вишгорода.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом