У Мінкульті назвали знесення дореволюційного будинку у Києві "варварством" і пообіцяли перевірку

Знесення прибуткового будинку купця Івана Уткіна, який був побудований близько 120 років тому за адресою: вул Петлюри, 20 в Києві, повністю незаконне.

Про це написав у понеділок, 12 квітня, у себе в телеграм-каналі міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, те що сталося – це справжнє варварство. Будівля знаходилося в історичній частині столиці та правоохоронні органи мають розслідувати цей факт.

"Це самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво – за що передбачена кримінальна відповідальність. МКІП не давало ніяких дозволів на будівництво в історичному ареалі, тому однозначно виступаємо проти і вже здійснюємо перевірку", – додав міністр.

Він також повідомив, що його відомство ініціювало розробку законопроєкту №4561, який би допоміг зберегти культурну спадщину і перешкодити хаотичній забудові. Документ уже зареєстрований в парламенті.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у останні вихідні демонтували будівлю дореволюційної споруди, яка розташовувалася неподалік від Центрального залізничного вокзалу. Такі дії забудовника обирили киян, вони викликали на місце співробітників поліції. За даним фактом було порушено кримінальну справу за статтею "самоуправство". Свідки зазначають, що після того, як правоохоронці поїхали, будівельні роботи на ділянці продовжилися.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом