У миколаївському сквері без документів вирішили побудувати супермаркет

Прокуратура Миколаєва подала позов до Господарського суду, вимагаючи скасувати держреєстрацію права оренди і повернути місту ділянку землі біля автовокзалу.

Про це в середу, 30 червня, повідомили в пресслужбі правоохоронних органів.

Згідно з повідомленням, міськрада виділила приватній компанії цю землю для обслуговування земельних насаджень без права забудови. Але по закінченню терміну оренди, фірма ділянку не повернула, разом з тим, з порушенням законодавства в Держреєстрі прав на нерухоме майно внесли зміни і продовжили таким чином термін оренди. Також на ділянці почалося будівництво комерційного об'єкту.

У прокуратурі повідомили, що розпочато кримінальне розслідування за фактом незаконних дій з боку державного реєстратора.

Як уточнює "Інше ТБ", в міському сквері біля миколаївського автовокзалу почалося будівництво супермаркету "АТБ". Цю інформацію підтвердив директор Департаменту внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції Андрій Єрмолаєв. 1 квітня з'ясувалося, що міськрада Миколаєва не приймала рішення про виділення компанії "Алекта-Плюс" в оренду земельної ділянки. Крім того, не було надано містобудів для будівництва об'єкта. Пізніше з'ясувалося, що в цьому місці взагалі не можна будувати, оскільки ділянка належить Миколаївському обласному центру з гідрометеорології. У нього є державний акт на право постійного користування земельною ділянкою.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, миколаївський підприємець, якого суд зобов'язав знести незаконну споруду, вирішив замість цього її продати.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

158

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом