У Львові відкрили чергове модульне містечко для переселенців. Фото

У Львові відкрили ще одне модульне містечко для переселенців, які змушені були покинути все та поїхати через вторгнення росії.

Про це повідомили у пресслужбі міськради.

Містечко складається з 94 модульних будиночків з облаштованою територією: тут є мобільна кухня, їдальня, дитячі та спортивні майданчики для найменших його мешканців. Доріжки заасфальтували, а також висадили кущі та дерева. Тут проживатимуть сім'ї з Маріуполя, Луганська, Херсона, Краматорська та інших зон, де ведуться активні бойові дії. Земельна ділянка розташована на Сихові на кордоні з лісом та належить Українській греко-католицькій церкві.

Модульні будиночки, нагадаємо, подарував Львову польський уряд за сприяння Міністерства розвитку громад та територій. Мерія, своєю чергою, забезпечує їх комунікаціями (вода, світло, каналізація), організувала побут та благоустрій, а також контролює, щоб мешканці містечок мали все необхідне для якісного життя.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше у Львові Товариство Червоного Хреста України розпочало будівництво тимчасового житла для вагітних, які втекли від війни. У проєкт організація інвестувала 26 млн. гривень. Його реалізація стане можливою завдяки підписаному меморандуму між Товариством Червоного Хреста в Україні та Львівською міськрадою. Містечко зведуть у районі вулиці Тракт Глинянський. Будівництво має завершитись до середини липня.

Як відомо, перше модульне містечко у Львові облаштували у квітні на вулиці Самчука. Він розташований на території Стрийського парку та складається з 88 будиночків. Друге модульне містечко розгорнули по вул. Пулюя, там встановлено 120 будиночків, в яких вже проживають переселенці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

135

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом