У КМДА зв'язали обшуки з забудовою скверу на Сирці апаратом РНБО

Зелену зону біля станції метро "Сирець" в Києві збирається забудувати житловими висотками апарат Ради нацбезпеки і оборони. У зв'язку з цим правоохоронці чинять тиск на мерію міста.

Про це у вівторок, 19 жовтня повідомили в прес-службі КМДА.

Столична влада нагадали, що апарату РНБО цю ділянку передали в постійне користування під житлову забудову з підземними паркінгами та об'єктами соціальної та побутової інфраструктури, але в зв'язку з тим, що земля використовувалася не за призначенням, КМДА припинила право постійного користування ділянкою.

У мерії повідомили, що місцеві жителі не раз скаржилися, що ділянка без належного нагляду перетворилася на стихійне звалище. Комунальні служби привели територію в порядок і збираються облаштувати там сквер. Відомо, що спочатку, до отримання РНБО, земельну ділянку було визначено як територія зелених насаджень.

Тим часом, як помітили в КМДА, Рада нацбезпеки продовжує судитися за ділянку, "систематично продовжуючи тиск на столичну владу", влаштовуючи обшуки у підрозділах та департаментах.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Окружний адмінсуд Києва визнав протиправним розпорядження Київської міськдержадміністрації і повернув РНБО право на користування земельною ділянкою на вулиці Щусєва в Шевченківському районі столиці, біля станції метро "Сирецька". У мерії одразу заявили, що опротестують це рішення. Будівництво має вестися на ділянці площею 1,62 га.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

130

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом