У КМДА видали містобуди на масштабну забудову Мінського масиву

Минулого четверга, 13 січня, Департамент містобудування КМДА видав містобуди на забудову ділянок агрокомбінату "Пуща Водиця" на території Мінського масиву, згідно з затвердженим минулого літа Київрадою детальним планом територій.

Як написав експерт у містобудуванні Георгій Могильний, одна із проблем цього ДПТ – це знесення понад 500 гаражів кооперативу "Мінський".

"Замість приватних та законно збудованих за часів царя Гороху гаражів, у ДПТ намалювали багатоповерхові паркінги на 1880 машиномісць (це понад 60% усіх паркомісць, запланованих у ДПТ для нового мікрорайону на 6300 квартир)," – зазначив він.

За даними експерта, помилковими є розрахунки щодо кількості майбутніх мешканців мікрорайону. Так, планується побудувати близько 6300 квартир, при цьому вважають, що кількість нових мешканців не перевищить 11 400 осіб. Депутати шляхом довгих дискусій намагалися дописати нові пункти з вимогами захистити права власників гаражів та забезпечити 1800 місць у школах та 600 у дитячих садках, але за підсумками їх так і не врахували. Землю під гаражами, яку думали залишити їх власникам і не чіпати, таки віддали забудовнику.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за розробкою ДПТ Мінського масиву стоїть афілійована з корпорацією Stolitsa Group компанія Датоліт. Як і у "Столиці", бенефіціар тут Владислава Молчанова.

Проти даного будівництва активно виступають місцеві жителі, оскільки Мінський масив уже давно страждає від перенаселення, соціальна інфраструктура давно тут не розвивається, попри масштабну забудову новими житловими комплексами.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

134

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом