У КМДА прокоментували скандал зі знесенням будівлі на Подолі

Злочини забудовників під час війни мають бути прирівняні до мародерства.

Про це заявив директор департаменту культурної спадщини Київської міської держадміністрації Олександр Нікоряк, коментуючи скандал зі знесенням історичної будівлі у Цимлянському провулку, 3 (Подільський район столиці), передає Інтерфакс-Україна.

За словами чиновника, забудовник ще до війни намагався провести демонтаж старовинної будівлі. Інспектор виїжджав на об'єкт і видав припис зупинити проведення будівельних робіт. Нікоряк нагадав, що будівлі незважаючи на вік, так і не було надано статусу культурної спадщини. Та попри це, вона все-таки потрапила до списку об'єктів, які необхідно дообстежити.

Нещодавно забудовник знову спробував знести будинок, аргументуючи, що проводити перевірки будівництва під час воєнного часу незаконно. "Ми залучили поліцію. 5 квітня було розпочато кримінальне провадження у цій справі", - прокоментував Нікоряк.

Він вважає, що грубе порушення містобудівного має прирівнюватись до мародерства. Наразі відпрацьовується механізм, який дозволить вилучати у недобросовісних забудовників спецтехніку на потреби армії чи тероборони.

У КМДА повідомили, що, попри скорочений штат, сьогодні проводяться роботи зі створення 3D-моделей архітектурних пам'яток.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на території, де проводяться будівельні роботи, відсутній інформаційний стенд. При цьому робітники не мають погоджень від Департаменту охорони культурної спадщини КМДА та Міністерства культури та інформаційної політики України, що також є грубим порушенням будівельного законодавства. Відомо, що будівля знаходиться у межах пам'ятки місцевого значення "Історичний ландшафт київських гір та долини р. Дніпро".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

141

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом