У КМДА пройшли обшуки через махінації з орендою землі

Податкова влаштувала обшуки в приміщеннях Київської міської держадміністрації з-за можливої змови з приватними підприємцями за яким була незаконно придбана столична нерухомість.

Про це повідомили в середу, 12 травня, в пресслужбі ДФС.

В ході слідства вдалося встановити, що директор комерційної фірми у 2013 році купив нерухомість в столиці, але навмисне не став укладати договір оренди земельної ділянки з Київською міськрадою. В результаті було завдано збитків місту більш чим на 19,5 млн гривень. Це підтвердили в експертному висновку.

Обшуки проводяться в офісі приватної компанії, її директору повідомили про підозру за статтею Кримінального кодексу про "зловживання повноваженнями". Під час обшуків в КМДА слідство збирається встановити можливих співучасників злочину.

У свою чергу в пресслужбі КМДА заявили, що Департамент земельних ресурсів всебічно сприяє правоохоронцям і податківцям в розслідуванні щодо несплати коштів за користування земельною ділянкою.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, сьогодні також пройшли обшуки в офісі комунального підприємства "Спецжитлофонд". Це сталося в рамках кримінального провадження за фактом розкрадання 10,5 млн гривень. Комунальна організація у 2018-2020 рр уклала низку фіктивних договорів з підрядними організаціями по виконанню будівельних робіт.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

154

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом