У КМДА думають над рішенням, яке не дасть забудувати парк імені Малишка

Щоб не допустити забудову парку імені Андрія Малишка в Києві в КМДА розглядається проєкт рішення, який би не дав правових підстав забудовнику для оскарження.

Про це стало відомо з протоколу засідання екологічний комісії столичної міської ради.

Так, на засіданні комісії розглядалося питання про розширення меж парку імені Андрія Малишка, який знаходиться в Дніпровському районі Києва. У підсумку комісія підтримала це рішення. У свою чергу Департамент містобудування та архітектури має доопрацювати документ, щоб не дати можливості забудовнику заблокувати його в суді. У проєкті пропонується розірвати договір оренди з компанією "Галеон", в разі відмови – КМДА готова судитися.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, щоб не допустити початку незаконного будівництва в цьому парку, столична прокуратура подала позов до суду. Вона зажадала повернути місту один гектар парку вартістю близько 47 млн гривень. Правоохоронці встановили, що ця земля незаконно вибула у приватну власність і перебувала на праві власності у різних юридичних осіб. Відомо, що тут запланували будівництво торгово-офісного комплексу висотою у 25 поверхів з усією супутньою інфраструктурою – паркінгом, кафе тощо.

Варто підкреслити, що активно протистоять забудовнику і місцеві жителі. Столична влада розпорядилася демонтувати будівельний паркан, а щоб врятувати територію від забудови, одним з варіантів розглядають її викуп.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

76

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом