У Київраді знову не змогли ухвалити рішення щодо екопарку на Совських ставках

Земельна комісія Київради у вівторок, 25 січня, так і не ухвалила рішення щодо створення екопарку на території Совських ставків.

Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

"На зустрічі, на жаль, не було конструктивних рішень, депутати відклали його розгляд на початок лютого. Але у нас і у всіх шанувальників екопарку дуже велике бажання зберегти цю зелену зону та облаштувати її", - йдеться у повідомленні.

В управлінні зазначили, що створення тут екопарку дуже важливе не лише для Голосіївського району, а й для всієї столиці.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, минулого засідання 22 грудня земельна комісія також не підтримала створення екопарку на цих територіях. Під час голосування лише 10 депутатів віддали голоси за необхідних 13. Тоді не проголосували представники "Європейської солідарності", "Слуг народу", "Єдності", частини "Батьківщини" та частини "ОПЗЖ".

Як відомо, Совські ставки збиралися забудувати житловими комплексами згідно з детальним планом територій, який оприлюднив Департамент архітектури та містобудування у 2018 році. Так, у планах було звести близько двох десятків багатоповерхівок, а з 11 ставків нижнього каскаду залишилися б лише два великі водосховища та два маленькі.

Проти цього будівництва активно виступають місцеві жителі. За словами киян, забудова не тільки зашкодить екології, а й негативно позначиться на інфраструктурі мікрорайону, призведе до транспортного колапсу. У результаті їхню позицію 24 березня минулого року підтримав Касаційний суд.

Нагадаємо, що договір оренди було укладено з компанією "Господарник", яку пов'язують із депутатом та власником мережі "Фуршет" Ігорем Баленком. Компанія отримала ділянку площею 19 га в оренду на 13 років за мера Леоніда Черновецького.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом