У Київраді не захотіли створювати екопарк на Совських ставках

Земельна комісія Київради на засіданні у середу, 22 грудня, не підтримала створення екопарку на Совських ставках у Солом'янському районі столиці.

Про це йдеться у повідомленні у групі "Екопарк Совські ставки".

Як зазначається, під час голосування лише 10 депутатів віддали голоси за необхідних 13. Не проголосували представники "Європейської солідарності", "Слуг народу", "Єдності", частини "Батьківщини" та частина "ОПЗЖ". Створення парку підтримали повністю "Голос" та "УДАР".

У свою чергу журналіст Андрій Яницький уточнив, що замість екопарку у Київраді створили просто робочу групу з вивчення цього питання.

"Велика подяка всім, хто сьогодні захищав Совські ставки! На жаль, депутати земельної комісії не змогли підтримати створення парку, а просто створили робочу групу. Це звичайне затягування процесу", - зазначив він.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 24 березня киян підтримав Касаційний суд. Люди виступають проти забудови Совських ставків. Так, детальний план забудови території було оприлюднено Департаментом містобудування та архітектури КМДА у 2018 році. Згідно з документом, на цій території передбачається будівництво двох десятків багатоповерхівок, а з 11 ставків нижнього каскаду залишається лише два великі водосховища та два маленькі.

Місцеві жителі зазначають, що забудова не лише зашкодить екології, а й негативно позначиться на інфраструктурі мікрорайону, призведе до транспортного колапсу.

Ділянку на Совських ставках, площею 19 гектарів отримала в оренду ще за мера Леоніда Черновецького компанія "Господарник", яку пов'язують із депутатом та бізнесменом Ігорем Баленком.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

102

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом