У Київраді голосуватимуть за будівництво біля Чкаловського скверу

Департамент земельних ресурсів КМДА опублікував проєкт рішення про надання дозволу компанії "Ділайвест" на розробку проєкту проїзду у будмайданчик біля скверу імені Чкалова на вулиці Гончара у центрі Києва.

Про це повідомляється на сайті Київради.

Проєкт рішення передбачає передачу в оренду на п'ять років ділянки площею 0,02 га. Документ має пройти земельну комісію, після чого його розглядатимуть депутати Київради.

Відомо, що на цій ділянці забудовник планує звести багатоповерховий житловий будинок. Проти цього будівництва активно виступають місцеві жителі. "Вони перемогли… Тепер залишається дочекатися, поки доблесна земельна комісія Київради поставить свої підписи – та вуаля, будівництво розпочнеться. І проїзд разом із висоткою відірвуть третину скверу", - розповіла активістка Галина Плачинда, передає "Хмарочос".

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Верховний Суд нещодавно відновив провадження за позовом орендаря у справі щодо продовження договору оренди земельної ділянки під забудову на розі вулиць Олеся Гончара та Михайла Коцюбинського, впритул до Чкаловського сквера. Компанія просить визнати додаткову угоду укладеною, незважаючи ані на протести товариства, ані на відмову земельної комісії минулого скликання.

2005 року Київрада виділила будівельній компанії дві земельні ділянки біля скверу для зведення висотки. Забудовник обніс територію парканом, але будівельні роботи так і не розпочалися. У 2018 році ділянка перейшла до суборенди компанії "Ділайвест", але і після цього будівництво не відновилося. Термін оренди завершився 15 травня 2020 року.

Сквер імені Чкалова вважається одним із найстаріших у Києві, тут зелена зона була розбита майже сто років тому.

За даними порталу YouControl, засновником фірми "Ділайвест" є кіпрська компанія Sparenton Limited, яка у свою чергу пов'язана з низкою компаній, афілійованих зі столичним забудовником Stolitsa Group.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом