У Києві знесли будівельний паркан ТРЦ, який виліз на дорогу

У Києві на Борщагівці незадоволені кияни знесли паркан споруджуваного ТРЦ April City, під час зведення якого забудовник захопив частину проїжджої частини проспекту Леся Курбаса у напрямку центру.

Як повідомляє Vgorode.ua, через будівництво торгового центру страждають водії та місцеві жителі, які нормально не можуть скористатися зупинкою швидкісного трамвая "Кільцева дорога".

За словами активістів, столична влада не поспішала вирішувати цю проблему, тому 30 осіб озброївшись молотками прийшли до будівництва і знесли паркан, який заважав проїзду машин.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, це вже не перший раз, коли будівництво центру займає смугу руху автотранспорту. Минулого літа кияни вчинили скандал, коли забудовник встановив бетонні опори прямо на проїжджій частині. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що керівництво комунальної корпорації "Київавтодор" звернулося до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратури столиці та поліції з реагування на правопорушення. Тоді забудовника зобов'язали за свій рахунок відремонтувати дорожнє покриття, яке було пошкоджене. Але, як бачимо, не дивлячись на вжиті заходи будівництво знову ведеться з захопленням ділянки дороги. Варто зазначити, що ТРЦ April City – це друга черга ТЦ Апрель. Першу чергу ввели в експлуатацію ще у 2014 році. Проти цього будівництва активно виступали кияни. На сайті КМДА була зареєстрована відповідна петиція, автори якої стверджували, що будівництво може зашкодити будинкам, що розташовані поруч.

Замовником ТРЦ April City значиться компанія "Фаворит-поліс". Згідно з даними порталу YouControl, бенефіціаром компанії є Яків Басс, батько Дениса Басса – колишнього заступника мера Леоніда Черновецького.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом