У Києві таки знесли садибу Барбана. Хто стоїть за демонтажем

У Києві в п'ятницю, 20 серпня, близько 5 години ранку знесли особняк титулярного радника Барбана, який розташовувався на вулиці Обсерваторній, 6.

Про це повідомили кілька активістів у себе на сторінках у соцмережах.

За словами Олега Симороза, поліція Шевченківського району обіцяла зупинити незаконний демонтаж, але незважаючи на це забудовник за допомогою "тітушок" загнав на ділянку будівельну техніку і зніс будівлю.

"І не допомогли ні протести захисників спадщини, ні розпорядження міністра культури, ні пам'ять про знаменитого письменника Нобелівського лауреата Джона Стейнбека, який тут жив і про будівлю в книгах своїх писав", - написав інший активіст Віталій Селик.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, зіткнення з молодчиками у спортивних костюмах з активістами за особняк на Обсерваторній сталися в середу, 18 серпня. Кияни перекрили дорогу, не пускаючи на ділянку важку будівельну техніку. В результаті у зіткненнях постраждали кілька людей. Незважаючи на звернення потерпілих, співробітники поліції не стали затримувати "тітушок".

Садиба Барбана була побудована в XIX столітті, однак незважаючи на свій вік та історію її немає в списку пам'яток архітектури. Забудовник отримав містобудівні умови та обмеження на нову будівлю до 26,5 метра заввишки, дозвіл від ДАБІ, право оренди земельної ділянки. Також відомо, що Мінкульт раніше вручив землекористувачу ТОВ "Інформаційна група "Агентство столичних повідомлень" припис про заборону будівельних робіт на ділянці.

За даними порталу YouControl, бенефіціарами компанії є Олександр Трухачов, Денис Шостак, Ярослав Горбик і Віктор Шустер – зведений брат шоумена Савіка Шустера. За даними ЗМІ Віктор Шустер був бізнес-партнером столичного забудовника Миколи Негрича.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

117

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом