У Києві продовжують зносити садибу Зеленських, зірвавши припис з дверей

У Києві тривають демонтажні роботи на вулиці Тургенєвській, 22, де розташована старовинна садиба, що була побудована в кінці XIX століття та у якій проживала родина міщан Зеленських.

Про це написав юрист громадської організації "Карта реновації" Дмитро Перов у себе в Facebook.

За його словами, Департамент міського благоустрою видав припис, який прикріпили на дверях садиби. Однак його вже зірвали і приступили до подальшого знесення споруди, так і не усунувши порушення.

"Це остання дерев'яна споруда, що залишилася на Тургенєвській. Більшою мірою, будинок вдалося зберегти завдяки тому, що в подальшому він був обкладений білою царської цеглою... Однак, очевидно навіть її забудовник, який планує тут побудувати продовження ЖК Тургенєв, зберігати ніяк не планує", - написав юрист.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, першим власником будинку у 1906 році став Василь Малін, але в 1911-15 роках сюди переїхала жити сім'я міщан Зеленських. Зазначається також, що це одна з останніх дерев'яних садиб на цій вулиці, що вціліла. Проте, не дивлячись на свій вік будинок не значиться у списку пам'яток архітектури.

Будівлю намагалися знести ще у 2018 році, коли забудовник вирішив організувати проїзд до новобудови у двір. У липні будівельні роботи на Тургенєвській, 22 активізувалися – робітники почали розбирати дах садиби. Сусідня будівля на Тургенівській, 19 є пам'яткою архітектури, але активісти побоюються, що її теж можуть знести "за компанію".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

194

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом