У Києві посеред двору впритул до садка хочуть збудувати церкву

Влада Києва збирається дозволити будівництво греко-католицького храму посеред одного з дворів в Оболонському районі.

Про будівництво церкви повідомили у пабліку "Життя Оболонського району", опублікувавши відповідні документи.

Зокрема, як повідомляється у рішенні Київради, йдеться про будівництво на ділянці площею 0,2 га на вулиці Північній, впритул до дитячого садка №664, місцевої поліклініки та житлових будинків. Ділянку на постійне користування збираються передати релігійній громаді Пресвятої Трійці в Оболонському районі міста Києва Української греко-католицької церкви. За даними порталу YouControl, у цій організації 27 засновників, керівником значиться Андрій Боніс.

Проти даного будівництва на зеленій зоні виступила більшість місцевих жителів, які висадили тут десятки дерев.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, на початку вересня ДАБІ видала дозвіл на будівництво багатофункціонального храмового комплексу у Дарницькому районі, викликавши хвилю обурень у соцмережах. У складі передбачено 176 апартаментів загальною площею близько 10 тис. кв. Площа всього храмового комплексу складає 65 тис. кв. Будується на земельній ділянці площею 1 га.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

123

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом