У Києві мітингували проти забудови на Обсерваторній. Фото

У Києві на вулиці Обсерваторній вдень у вівторок, 25 травня, відбувся мітинг проти незаконного будівництва та вирубки дерев не території особняка Барбана, який був побудований ще у XIX столітті.

Як повідомляють учасники акції протесту, на ділянці цілими днями працює важка будівельна техніка, при цьому у працівників немає необхідних дозвільних документів. Сам особняк завісили зеленою тканиною, але будівництво, яке йде поруч може нашкодити старовинній будівлі. Також були спиляні столітні дерева без дозволу "Київзеленбуду".

Учасники мітингу поскаржилися, що поліція не реагує належним чином на те, що відбувається. Зокрема, співробітники правоохоронних органів, які приїхали на місце не внесли заяву до реєстру.

Маєток титулярного радника Олександра Барбана був побудований у кінці XIX століття і є зразком одноповерхового садибного будинку. Прикрашений вишуканим неокласичним декором. Незважаючи на це охоронний статусу будинок не має, хоч у 2015 році Науково-дослідний інститут пропонував внести його у список культурної спадщини.

Власником будівлі є ТОВ "Інформаційна група "Агентство столичних повідомлень". Забудовник отримав містобудівні умови і обмеження на нову будівлю до 26,5 метра заввишки, дозвіл від ДАБІ, право оренди земельної ділянки.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в квітні великий скандал виник, коли демонтували будівлю дореволюційну споруду недалеко від Центрального залізничного вокзалу. Такі дії забудовника обурили киян, вони викликали на місце співробітників поліції. За даним фактом було порушено кримінальну справу за статтею "самоуправство". Свідки зазначають, що після того, як правоохоронці поїхали, будівельні роботи на ділянці продовжилися.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом